Rubriky
Informace

V sobotu se můžete těšit na 4 inscenace!

Druhý přehlídkový den bude opravdu nabitý. A je se na co těšit.

 10.00 v NKC       Romeo a Julie  – soubor Černobílé pastelky ZUŠ Mladá Boleslav

Slovo o souboru a inscenaci dohromady

ZUŠ MB je rodným hnízdem souboru Černobílé pastelky. Název není jediným protikladem této skupiny – na jedné straně kolektivu totiž stojí pět dívek, na druhé pět chlapců. Letos navíc i dva rody – oba stejně vážené, mezi nimiž po léta zuří krutý boj. Přidejte ještě atmosféru středověké Verony, bandu hudebníků, skladatele, dirigentku a režisérku… a osazenstvo bude kompletní! Že se Vám to zdá jako poněkud nesourodá sestava? Nevadí, vše do sebe zapadne. Jak by ne, když ZKOUŠÍME SHAKESPEARA!

DSC_0069 DSC_0138 DSC_0165

11.30 NKC       Hladový kufr – soubor KUKI-KUKI ZUŠ Železný Brod

Slovo o inscenaci

Autorský příběh objevení moci, hladu po ní a strachu, že bych o ni mohla přijít, se objevoval postupně. Na začátku byl velký lodní kufr a práce s ním – komu asi patřil, kdo měl iniciály K.G., co vyjadřuje symbol pod víkem, kolik lidí ho mělo v držení, byli spolu nějak spřízněni či ne, co a kdo všechno se v něm ukrýval. Pak se začaly objevovat postavy a první téma – vzájemná pomoc. Po ujasnění si, kdo je vlastně hlavní postava, toto první téma se stalo podtématem a objevilo se silné téma touhy po moci. Jako jedna z forem hladu dala název představení. Autorem inscenace je vedoucí souboru Milana Vilušínská a soubor Kuki-Kuki.

Slovo o souboru

Soubor vznikl roku 2006 při ZUŠ v Železném Brodě a je zaměřen z větší části na autorskou tvorbu. Šestkrát se účastnil oblastního kola Dětské divadelní scény, vždy s postupem na kraj. Soubor se také třikrát zúčastnil soutěžní přehlídky v Polsku v Jelení Hoře, kde se umístil jednou na třetím a dvakrát na druhém místě. V posledním autorském představení Příprava? Nutná! pojednávajícím o prvním sexu  a obavách z něho, excelovala Adéla Nejedlová, která na přehlídce v Polsku získala ocenění za herecký výkon.

17.00  Modrý sál ZUŠ     Au revoir MA – soubor Divadlo Bedřych gymnázium Nové Strašecí

Slovo o inscenaci

Po několika adaptacích různých látek zase vlastní autorské divadlo. Vzdálená inspirace Divadlem Járy Cimrmana, avšak s tématem vlastním. Pan profesor se právě vrátil z Francie a už se nemůže dočkat, až oslní své posluchače novou přednáškou. Jak k tomu přijde chudák MA?

Slovo o souboru

Máme poměrně dlouhou tradici, pod různými názvy (Dramatický klub, Divadlo Mařeni a Pařeny, nyní Divadlo Bedřych) se pokoušíme o divadelní práci v rámci nepovinného volitelného předmětu na gymnáziu od roku 1995. Složení je každým rokem jiné, podle toho, kdo si zrovna chce s Thálií něco začít. V posledních letech málokdo vydrží s divadlem po celé čtyři roky studia. Polovina souboru jsou letošní „prváci“.

image002   image004  image006

 19.00 NKC Rak nechodí pozpátku – soubor DRAMKROU Slezská univerzita Opava

Slovo o souboru i o inscenaci

Je moudré vytahovat na světlo už zašedlé radosti a strasti? Sešlost neobyčejně obyčejných lidí po letech. Mnohé se změnilo, ale měníme se my sami v jádru? Absurdní komedie studenta Slezské univerzity Jakuba Plaskury pod jeho režisérskou taktovkou v podání amatérského divadelního souboru DRAMKROU.

 Dramkrou1 Dramkrou2

 

image002 image004 image006