Rubriky
Informace

Dětská scéna ve Strašecí 2015

DS2015-plakatV sobotu 25. 4. a v neděli 25. 4. 2015 se v Novém Strašecí koná další divadelní přehlídka. Tentokrát přijede celkem 14 divadelních, loutkářských a recitačních souborů dětí do 15 let. Účastníci jsou především ze Středočeského kraje, ale přijedou i dětská divadla z Varnsdorfu, Mostu a Prahy.

Program bude tentokrát opravdu nabitý. Představení bude střídat představení, ale najde se čas i na rozborové semináře pro vedoucí a dílny pro účastníky.

Lektorský sbor přehlídky, který bude posuzovat jednotlivé inscenace, bude pracovat ve složení Vlasta Gregorová (Praha), Jana Štrbová (Děčín), Vojtěch Maděryč (Jindřichův Hradec). Všichni tři jsou renomovanými odborníky v oboru dramatické výchovy a mohou nabídnout učitelům, kteří se s dětmi věnují divadlu, své zkušenosti teoretické i praktické.

Dílny pro děti povedou studenti Ateliéru Divadlo a výchova JAMU Brno Sabina Hlubková, Andrea Szopová, Anna Kekeláková a Filip Karda. 

V sobotu večer pak někteří účastníci zamíří do sálu Kulturního centra v Rakovníku, kde navštíví derniéru dětského muzikálu  Ať žijí duchové v podání žáků všech oborů ZUŠ Rakovník. Toto představení je pro ně připraveno jako inspirativní, jelikož se jedná o skutečně velký a neobvyklý počin, který dokázal propojit při spolupráce všechny čtyři obory ZUŠ.

Všechna přehlídková představení jsou bez vstupného a veřejně přístupná. Některá představení budou skutečně zajímavá a je se na co těšit.

DS2015-plakat