Rubriky
Informace

SvS 2010: Strašečtí zvou do divadla

Oficální pozvání na studentskou divadelní přehldíku Setkání ve Strašecí 2010

SVS2010 Ve dnech 19. až 21. března budou jeviště Modrého sálu ZUŠ a NKC patřit studentskému a mladému divadlu. Posedmé se tu setkají divadelní soubory ze Středočeského kraje a Prahy, které se ucházejí o postup na celostátní přehlídky Mladá scéna v Ústí nad Orlicí a Šrámkův Písek.

Celkem se představí devět soutěžních inscenací, desáté představení, nedělní inspirativní počin divadla Dagmar Karlovy Vary Já, Holden, bude dárkem města Nové Strašecí účastníkům přehlídky.

Program

Program přehlídky zahájí v pátek v 18 hodin, pravděpodobně v Modrém sále ZUŠ, novostrašecké Studentské divadlo Mařeni a Pařeny, které představí svou novou inscenaci Elektronická kostka. Dalším pátečním představením bude vystoupení pražského souboru Časumálo, který je každoročním účastníkem přehlídky.

Sobota bude patřit souborům, které se ucházejí o Šrámkův Písek, tedy spíše alternativnímu divadlu. Představí se pražské soubory Divadlo Potrvá, Antonín D.S., Afinteatre a Divadelní duo Toť, známé už z loňského roku. Zajímavou novinkou bude představení kladenského divadla V.A.D., které své představení Vagón Vagónovič odehraje na vlakovém nádraží v Lužné. Na místo konání a zpět diváky doveze objednaný autobus. V neděli se představí soubor Nazabití z Brandýsa nad Labem a slánská Roztočená Vrtule, obě tato divadla jsou také pravidelnými účastníky přehlídky.

O časech a místech představení budou informovat plakáty. Všechna představení budou pro novostrašeckou veřejnost zdarma.

Zázemí

Součástí přehlídky budou také rozborové semináře vedené odborným lektorským sborem, který bude pracovat ve složení Jiřina Lhotská, Hana Franková a Luděk Richter. Pro účastníky přehlídky je připravena také herecká dílna vedená Danielou Šteruskou.

Redakci přehlídkového deníku povede Martina Tothová, nad reportážemi z přehlídkového dění bude z povzdálí bdít Iva Dvořáková, fotografy přehlídky budou Jan Biroš a Martin Černý.

Jednotlivá představení budou uvádět Veronika Krejčová a Milan Pospíšil, kteří budou také moderátory reportáží.

Přehlídku Setkání ve Strašecí 2010 zajišťuje Spolek pro kulturní činnost NoStraDivadlo, o.s. a Studentské divadlo Mařeni a Pařeny při gymnáziu. Finančně ji podporuje MK ČR, Středočeský kraj, SRPDŠ při ZUŠ a SRPDŠ při Gymnáziu J.A. Komenského v Novém Strašecí. Úzce spolupracuje také Občanské sdružení bubakov.net.

Pevně věříme, že novostrašečtí diváci si tuto divadelní slavnost nenechají ujít.